HTML

REGISZTRÁLJ ÉS KERESS PÉNZT!

NE HAGYD KI

Minden, ami érdekes

Nincs megjeleníthető elem

LESS RÁ

Kérsz egy jó viccet?

Nincs megjeleníthető elem

Franciska néni fogalom! Neve hallatán ma is megörülnek a kecskeméti rajzfilmstúdióban, ahol egykor takarítónőként dolgozott a december 23-án 100. születésnapját ünneplő Csányi Illésné.

S ha már születésnap, Franciska néni táncra is perdült a népes családja körében megtartott ünnepségen. Bár mi magunk nem találtunk hibát mozgásában, Franciska néni elárulta, hogy fürgébben is tudna még táncolni, ha nem törtött volna el a lába májusban.

A teljes szellemi frissességnek örvendő idős asszonyt szerető családja, négy gyermeke, unokái és dédunokái mellett felköszöntötte Mák Kornél alpolgármester, aki tolmácsolta Orbán Viktor miniszterelnök jókívánságát, valamint Szeberényi Gyula Tamás, Franciska néni lakóhelyének önkormányzati képviselője.

Különleges meglepetéssel készült az ünnepségre Mikulás Ferenc, a rajzfilmstúdió vezetője: elhozta magával azt a terítőt, amelyet több mint 20 éve hímzett neki Franciska néni. Az ünnepi ebéden asztalra került a nagy becsben őrzött ajándék.

Mivel érheti el az ember, hogy évtizedekkel később is szeretettel gondoljanak rá egykori munkatársai? - ha valaki tudja a választ erre a kérdésre, akkor az Franciska néni.

- Becsületesen kell dolgozni! - mondja azonnal az idős asszony. - Sosem vártam meg, hogy rám szóljanak, mit és hogyan tegyek. Ami feladatot láttam, azt elvégeztem magamtól, és nem ám csak ott, ahol a papok táncolnak, hanem faltól falig.

A leglátványosabb torta - fotóval

Franciska néni is szívesen gondol vissza a rajzfilmstúdióra, amely első és egyetlen munkahelye volt. A stúdió alapításakor került oda, 61 évesen a 18-20 éves alkotók közé. Amikor arról kérdezzük, szigorú volt-e a fiatalokkal, határozott igennel válaszol, de a szeme mosolyog.

1000 Forintot adnak ajándékba + a legjobb márkák óriási kedvezménnyel

- Rendnek kellett lennie, ebből nem engedtem - meséli. - Néha rájuk kellett szólnom, de nagyon megszerettem őket. Helyes, kedves fiatalok vettek körül.

- baon.hu alapján -

A nap rossz híre.

Szólj hozzá!

KLIKK A VIDEÓRA ÉS NYERJ TELEFONT!

A bejegyzés trackback címe:

https://anapjohire.blog.hu/api/trackback/id/tr612538524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása